Du er ikke forbundet. Nyhedsbrevet kan inkludere nogle brugerinformationer, så de vises måske ikke korrekt.

2024 maj nyhedsbrev fra Dansk Jernbane-Klub

2024 maj nyhedsbrev fra Dansk Jernbane-Klub

Nyhedsbrev
maj 2024

 Kære:  Gæst ‍

 

Dette er maj udgaven af nyhedsbrevet fra Dansk Jernbane-Klub med stort og småt fra foreningen. 

   


Togsommer 2024

DJK hjemmesiden www.Togsommer.dk er nu ved at være opdateret i forhold til 2024.

Sammen med næste nummer af Jernbanen, der udsendes i slutningen af juni måned,  kommer en særudgave af M-bladet - Togsommer 2024. På 8 sider har vi lavet en samlet oversigt over alle oplevelser med tilknytning til tog i Danmark.

 


Djurslands jernbanemuseum
åbner 2. juni med åbningsfest 

Indvielses- og åbningsfest søndag d. 2 juni 2024 kl. 10-12.

Museet er blevet færdigt med deres nye jernbanespor og det skal fejres på sommerens første åbningsdag. Læs mere


Sommerens veterantogskørsler starter i slutningen af maj

Vestsjællands veterantog kører forårsudflugt Høng - Tølløse den 26 maj og Ølsmagning og veterantog den 13. maj og sommertog torsdag senrere på sæsonnen.

 

Veterantog vest kører 9. juni mellem Esbjerg og Ribe bryghus.

 

Mariagerbanen starter den 2. juni hvor også trekantruten begynder at køre og sejle.

Ved MHVJ er trekantruten en meget populær tur. Ruten kombinerer veterantog og fjordbåd i og ved havne- og bymiljøerne i Mariager og Hobro. Med fjordbåden Svanen sejler  fra havnen i Mariager til Hobro. Fra Hobro havn kører bussen til station i Handest. Her venter veterantoget på at køre passagerne tilbage til Mariager. Læs mere om turen på banens hjemmeside.Referat fra Generalforsamlingen i DJK


Billedvisning i Klubhuset i Herlev

Billedaftener frem til sommerferien. Alle billedvisninger starter kl 19.30 og tager ca 1 time. 

 

Mandag den 27. maj:
Smalsporsbanen "Döllnitzbahn" og jernbaner omkring Leipzig i Tyskland ved Niklas Havresøe.

______________________________________________ 

Mandag den 24. juni:

Assensbanen ved Tommy O. Jensen.


NOHAB arrangement i Wittenberge 1. og 2. juni - opdateret

MY 1155.  Foto: Kasper Birk Tandrup Pedersen

 

I anledningen af 70 året for NOHAB MY’s ankomst til Danmark den 7. februar 1954 samt fejring af 25-års jubilæum for NOHAB i Tyskland. 

Læs lidt mere om arrangementet  

 


Rundnasen und Kartoffelkäfer

Navnene rundnæse, tyknæse eller kartoffelbille identificerer en af ​​de diesellokomotivtyper, der nu har opnået kultstatus. Med licens fra EMD rullede i alt 159 maskiner til Norge, Danmark og Ungarn fra lokomotivfabrikken NoHAB i Trollhättan, Sverige, fra 1954 og frem. 

Til dette formål byggede AFB 40 belgiske og fire luxembourgske kartoffelbiller. Lokomotiverne er afledt af den amerikanske F-serie og B-klasse, men blev tilpasset europæiske forhold. Driften ved statsbanerne i Norge og Danmark sluttede i 2000/2001. Et par år tidligere havde AFB-søstrene sagt farvel i deres oprindelige form, og i Luxembourg i 1994. Siden har mange af de robuste lokomotiver stadig været i brug på diverse privatbaner, især i Danmark. og Sverige, men også i Tyskland.

Første del af bogen ser tilbage på de seneste driftsår ved de respektive statsbaner. Anden del omhandler de lokomotiver, der stadig er aktive i det 21. århundrede, med fokus på Tyskland.

350,00 DKK (inkl. moms) Bestil nr. 1598.Svenska Lok och Motorvagnar 1969 - Retro

Det er mere end 50 år siden SLM/69 udkom. Dengang var bogen beregnet til feltbrug med et lille format og kun sort/hvide billeder. Nu er tiden kommet til en ny udgave i et større format og med farvebilleder, dog med enkelte undtagelser. I denne udgave er det samtidig revurderet, hvilke jernbaner der skal med, hvilket har betydet, at der er kommet flere med. Endvidere er de sporvogne og metrovogne, der fandtes i 1969 også med.

Mange billeder at se på - tænk hvor meget der er sket på 50 år - næsten ingen af ​​de køretøjer der var i SLM/69 er med i den seneste udgave af SLMP 2023. Meget har ændrer sig på godt 50 år.

Bogen indeholder mere end 300 billeder i farver med få undtagelser.

Som sædvanlig præsenteres køretøjerne med billeder og tekniske data. Der er omfattende lister over køretøjerne med fabrikker og fremstillings år.

298,00 DKK (inkl. moms) Bestil nr. 1597

 


Erindringer fra Præstøbanen

 

Bogen er en blanding af jernbanemæssige fakta og erindringer om livet på Præstøbanen. Gennem en tænkt rejse fra Næstved til Mern besøges stationer og trinbrætter og disses tilhørende bysamfund. Andre afsnit går i dybden på selve jernbanedriften. På sin vis stod NPMB direkte som fadder til den kendte danske skinnebus, og indirekte var banens lukning i 1961 et af de første samlingssteder for den spirende jernbaneentusiasme i Danmark. Det hele illustreres med mangfoldige fotografier.

Bestillingsnr.: 1187    Pris kr.: 450  


‍Stationsbygningen i Gelsted 

 

En klassisk dansk Stationsbygning.Sådan fremstår den over 100 år gamle statiosbygning i Gelsted på jernbanestrækningen mellem Odense og Middelfart.

Selvom Gelsted Station stadig er aktiv, indgår bygningen ikke længere i driften. Realdania By & Byg købte stationen i 2021, og brugte to år på en restaurering, så de kulturhistoriske værdier kunne bevares.

 Bogen omhandler restaureringen og stationens mange funktioner, som både arbejdsplads og embedsbolig. Til sidst fortælles om livet i bygningen og byen gennem mere end 100 år.

Bestillingsnr.: 1202    Pris kr.: 219