Mange flere vil gerne tage toget til udlandet. Men når drømmen skal realiseres til rejseplaner og billetter til togene, kan det blive for svært, og mange må opgive. Det forsøger en ny dansk hjemmeside at gøre lettere.

Togrejser er populære, salget af Interrail stiger år for år, og togene bliver fyldte. Togselskaberne vil gerne imødekomme efterspørgslen og forbereder sig på flere tog til udlandet. Men indtil nu har der ikke eksisteret en dansk online service, der giver et uafhængigt og samlet overblik over, hvordan uøvede rejsende kan få adgang til de mest populære rejsemål med tog.

Et godt men lidt svært valg

Det tager tid at tage toget. Til gengæld opdager de rejsende, at Europa er stort og ikke kun består af enkelte rejsemål lige omkring en lufthavn, men et stort område med en til dels uudforsket geografi og dejlige mennesker. Men hånden på hjertet: Det er for svært at bruge toget over grænserne. Vi har lige været til Europa-valg, og det er endnu ikke lykkedes at få Europa til at hænge glidende sammen på skinner. Så ikke alt er let med tog. Men rigtig meget kan lade sig gøre – også selvbetjent på nettet, hvis man får lidt hjælp og anvisninger.

Hjemmesiden udlandstog.dk er skabt af frivillige, der er erfarne togrejsende, og som bl.a. er kendte for deres indlæg på den populære Facebook-gruppe Togrejser. Behovet for at give gode råd om togrejser er tydeligt. Med udlandstog.dk går redaktionen en balancegang: Nye togrejsende skal have gode anvisninger uden for mange detaljer. Og der skal være inspiration til rejser i Europa, som kan lade sig gøre med tog. Udlandstog.dk er undfanget af Rådet for Bæredygtig Trafik, der hermed har ønsket at gøre det lettere for rejsende fra Danmark at træffe de klima- og miljørigtige valg.

Den dag, hvor der findes en salgsplatform på nettet, der kan vise alle forbindelser til og fra Danmark og sælge alle billetter, bliver udlandstog.dk overflødig. Redaktionen glæder sig til det øjeblik, men det står desværre ikke lige for.

fvm 2024-06-17